Kyiv Art Week

15-20 червня в українській столиці вперше пройде арт-подія Тиждень мистецтва

Kyiv Art Week

Відомий міжнародний формат об’єднає виставкові музейні і галерейні проекти, арт-ярмарок, конференцію за участі міжнародних експертів, концерти, перформанси і світські заходи.

Формат Art Week популярний у всьому світі. Є свій Тиждень мистецтва в Берліні, в Токіо, в Будапешті, схожі на нього FIAC! у Франції, Arco в Іспанії, Artissima в Італії, Frieze у Великобританії. І, звичайно ж, Art Basel ― наймасштабніша арт-подія світу, яка щороку збирає у Швейцарії, США (Майамі) і Гонконзі провідних колекціонерів, галеристів і кураторів.

Одна з головних задач Kyiv Art Week – познайомити киян і гостей міста з мистецтвом у такому комплексному форматі. Для їхньої зручності організатори склали культурний маршрут центром столиці. Відправною точкою Kyiv Art Week стане Київський національний музей російського мистецтва (Терещенківська, 9), де представлять одразу дві унікальні експозиції: виставку із закритих фондів музею «Сади Срібного століття» і приватну колекцію Давида Сігалова, яку відомий лікар-педіатр збирав понад 50 років і заповів музею. Неподалік, у Національному музеї мистецтв ім. Ханенка, відбудеться виставковий і освітній проект Art&Science. З іншого боку парку ім. Шевченка, в червоному корпусі університету, 16 червня пройде міжнародна конференція і панельна дискусія, присвячені темі культурних стратегій розвитку міста. Участь у ній візьмуть співкуратор Берлінської бієнале 2010 Яра Бубнова, голова Goethe Institut в Україні Беате Кьолер, інспектор Міністерства культури і комунікацій Франції Бенуа Пом’є, голова Департаменту культури КМДА Діана Попова, а також інші спікери і міжнародні експерти.

 

Також участь у першому київському Тижні мистецтва зі спеціальними виставковими проектами візьмуть провідні галереї міста: Shcherbenko Art Centre (персональний проект Ярослава Присяжнюка «Краєвид: ілюзії»), Karas Gallery, Vozdvizhenka Arts House 32 (персональний проект Сергія Браткова «Саша»), Bereznitsky Aesthetics (персональний проект Юрія Сивіріна Night Tales), Stedley Art Foundation, Dukat Gallery (персональний проект Павла Макова).

ГАРЯЧІ ПРОПОЗИЦІЇ

Emafyl 501.0082.05

501.0082.05
Новинки

In.Co.M 528/ORO

528/ORO

Salvadori Cornici 6006/804

6006/804

In.Co.M 558/PA/ORO

558/PA/ORO

In.Co.M 006A/102/2B

006A/102/2B